Månadens bild: april 2018

Nikon D3300 – Nikon 35/1,8 – f/10 – 1/30 s – ISO 100

Lördagen den 7 april for jag ut till Vreta kloster. Med mig hade jag min digitala systemkamera, en Nikon D3300, mitt 35-millimeters ljusstarka objektiv, och mitt enkla kamerastativ. Solen tittade fram emellanåt och spred ljus på alla gamla byggnader som omgärdade kyrkan. Allt var alldeles öde.

Efter en stunds vandring i omgivningarna utan att hitta ett motiv som kommunicerade, så vände jag mig om – ett klassiskt knep inom fotografin – och såg motivet framför mig. Jag plockade upp stativet och ställde det på de spruckna stenplattorna på marken, och justerade in rätt höjd. Det var dags att göra kamerainställningar, och för det här motivet valde jag att fotografera med bländarförval, alltså läge A. Jag satte bländarvärdet till f/10 och lät alltså kameran själv bestämma exponeringstiden.

När kameran hade förevigat motivet, packade jag ihop utrustningen och for i väg, då ovetandes om att bilden jag just hade tagit skulle bli månadens bästa.

 

Det här inlägget postades i Månadens bild. Bokmärk permalänken.